Мнения за прахосмукачка робот Roborock S8 / Plus / Pro Ultra

Roborock обяви пускането на линия прахосмукачки роботи Roborock S8, която се състои от три модела: Roborock S8, S8 Plus, S8 Pro Ultra. Топ моделът е прахосмукачката-робот Roborock S8 Pro Ultra със самопочистваща се основа 3в1 и още две екстри. Заслужава да се отбележи, че Roborock S8 Pro Ultra спечели наградата „Най-добра прахосмукачка робот“ на CES 2023.

В тази статия искам да се спра на сравнението на моделите Roborock S8 и мисля, че това ще ви помогне да вземете информирано решение кое устройство е правилното решение за вашите нужди.
Ще представя обективни мнения за прахосмукачка робот Roborock S8, като ще анализирам отзивите на собственици и рейтинга му в различни онлайн сайтове.

Мнения за прахосмукачка робот Roborock S8 / Plus / Pro Ultra

1. Разлики

Като цяло това е една и съща прахосмукачка с няколко основни разлики и функционалности. Основните разлики между Roborock S8 Pro Ultra, S8 Plus и S8 са в цената и станциите включени в пакета:

 • Roborock S8 – стандартна станция за зареждане без самопочистване;
 • Roborock S8 Plus – При този модел се самопочиства само контейнерът за прах/боклук.
 • Roborock S8 Pro Ultra – Тук се самопочиства прахоуловителя, самопочиства се мопа, пълни се с вода контейнерът за вода и се изсушава мопа. Почистването става по-автоматизирано, а резултатът от почистването е значително подобрен.
  S8 Pro Ultra също има Duo Roller Riser и два вибриращи модула за измиване (вместо един), но това не влияе толкова на цената на робота и избора Ви.

⚠️Имайте предвид, че станциите не могат да се разменят или надграждат.Затова е от изключителна важност да вземете правилното решение, преди да решите да закупите.

1.1 Ценa

*Моля имайте предвид, че цените са приблизителни към датата на последната редакция на тази статия. Натиснете линка на модела и ще видите точната цена.

СнимкаИмеЦена*
Roborock S81400-1500лв.
Roborock S8 Plus1700-1800лв.
Робот прахосмукачка Roborock S8 Ultra Pro, Прахосмукачка и моп, 5200 mAh, 6000Pa, Контейнер за прах 750 мл, 4 сензора, 4 карти, 50 W, Автономност 180 мин, Бял
Roborock S8 Ultra Pro2100-2400лв.

1.2 Таблица с разлики

S8 S8 PlusS8 Pro Ultra
Робот прахосмукачка Roborock S8 Ultra Pro, Прахосмукачка и моп, 5200 mAh, 6000Pa, Контейнер за прах 750 мл, 4 сензора, 4 карти, 50 W, Автономност 180 мин, Бял
Размери350*353*96.5mm350*353*96.5mm (Робот)
305*440*448mm (Станция)
350*353*96.5mm (Робот)
426*514*450mm (Станция)
Време за работа180мин180мин180мин
Мощност6000Pa6000Pa6000Pa
Капацитет на контейнера за вода300ml300ml200ml
Капацитет на контейнера за прах400ml350ml350ml
Подходяща за площ до300㎡300㎡300㎡
Батерия5200mAh5200mAh5200mAh
Шум68.5dB68.5dB68.5dB
Автоматично връщане✔️✔️✔️
Моп✔️✔️✔️
Гласов контрол✔️✔️✔️
Зоново пощистване✔️✔️✔️
Запаметени карти✔️✔️✔️
Избор на стая за почистване✔️✔️✔️
Aвтоматично повдигане на моп✔️✔️✔️
Aвтоматично повдигане на четки✔️
Автоматично изпразване на контейнер за прах✔️✔️
Автоматично пълнене на контейнер за вода✔️
Автоматично изсушаване на мопа✔️
Автоматично миене на мопа✔️

1.4 Докинг станция

По-долу ще разгледаме подробно различните характеристики на станциите Roborock S8 Pro Ultra и S8 Plus.

Самопочистваща се станция за Roborock S8+

Знакът “+” в името на продукта означава, че комплектът включва самопочистваща се станция.

Той има много полезна функция: мобилният прахоуловител се изпразва автоматично веднага щом роботът приключи с почистването на вашия дом.

Мръсотията се озовава в 2,5-литров контейнер за прах вътре в станцията. Торбата за прах трябва да се сменя на всеки 2-3 месеца (или в зависимост от това колко мръсотия е събрала).
Имайте предвид, че торбите за прах трябва да се купуват редовно ( допълнителни разходи ).

Прахосмукачките роботи със самопочистваща се станция са идеални за следните целеви групи:

 • Страдащи от алергии : поради само-отстраняването на мръсотията е изключен контактът с агресивен домашен прах. Това минимизира тежестта върху страдащите от алергия.
 • По-големи или по-замърсени домове : В такива домове малкият контейнер за прах на робота бързо се пълни и трябва да го изпразвате ръчно почти всеки ден. Тази задача за поддръжка е премахната!
 • Любителите на интелигентния дом : благодарение на самопочистващата станция почистването става много по-автоматизирано.

Самопочистваща се станция за Roborock S8 Pro (Ultra)

Ултрастанцията Roborock S8 Pro е истинска универсална машина. Тя е оборудване с:

 1. Самопочистващ се моп
 2. Подсушаване на мопа
 3. Самопочистването на контейнерите
 4. Пълнене на мобилния резервоар за вода

Спомнете си, че всички тези функции липсват в Roborock S8 Plus.

С изключение на няколко ръчни операции (доливане на прясна вода и източване на мръсна вода), благодарение на Ultra Station ежедневното почистване на пода протича напълно и изцяло без вашата намеса.

Благодарение на ултрастанцията Roborock S8 Pro почистването става много по-автоматизирано, отколкото с Roborock S8+.

Но станцията Ultra има друго голямо предимство: поради факта, че мопа се самопочиства резултатът от мокрото почистване на Roborock S8 Pro Ultra е по-добър в сравнение с S8+.

1.5 Мокро почистване (с моп)

В края на краищата роботизираните прахосмукачки Roborock S8 не само чистят, но могат и да измиват пода.

Вибрационна система (Vibrarise)

Roborock S8 и S8+ имат опростена „вибрационна“ функция за мокро почистване.

Просто казано: роботът дърпа със себе си мопа, който вибрира с честота до 3000 цикъла в минута. По време на процеса на почистване мопа се захранва с чиста вода от резервоара за вода.

Roborock S8+ разчита на функцията Vibrarise. Благодарение на двигателя се създават вибрационни движения. Това имитира „ движения за търкане с ръце “.

Roborock S8 Pro Ultra използва почистваща технология Vibrarise 2.0 , докато Roborock S8 Plus използва наследена технология за почистване (Vibrarise 1.0).

По-конкретно разликата е, че S8 Pro използва две вибриращи плочи (вместо единичен вибриращ модул като S8).

Roborock S8 дърпа със себе си мопа, който вибрира с честота до 3000 цикъла в минута

За да премахнете дори упоритите петна, мопа трябва да се притисне към пода. Моделите са оборудвани със специално устройство, което създава допълнителен контактен натиск върху мопа към пода. Това донякъде подобрява резултата от мокрото почистване.

Повдигаща система за измиване

Roborock S8+ и S8 Pro Ultra могат да повдигат и свалят мопа, когато се движат върху килими .

Това предотвратява контакта на мократа кърпа с влакната на килима. Тази функция работи много по-добре върху килими с къса нишка, отколкото при килими с дълга, тъй като подложката за пране може да бъде повдигната само 5 мм.

Също така когато Roborock S8+ приключи с почистването, той се връща в станцията за зареждане. Докато батерията се зарежда, мопа остава на робота. Това предотвратява контакта между мокрият моп и пода.

При моделите Roborock S8 и S8 plus мопа не се самопочиства по време на процеса. Това означава, че мръсотията повече или по-малко се разнася от стая в стая. След почистването трябва да отстраните мопа, да го изплакнете оставете изсъхне. В противен случай след няколко дни мопа ще започне да мирише неприятно.

За сметка на това Roborock S8 Pro Ultra почиства мопа си на всеки (10, 15, 20…30 минути) на станцията. Това означава, че къщата ви винаги се измива с чиста кърпа.
Също така при този най-скъп модел, след почистването мопа се изсушава автоматично в станцията с горещ въздух.

Без тази функция ще трябва вие да сваляте мопа след всяко почистване, да го изпирате и да го окачвате да изсъхне.

Мопа се изсушава в Ultra Station с горещ въздух

Тези невероятни функционалности и характеристики на Roborock S8 Pro Ultra водят до изключителни резултати от почистването, които просто ще Ви впечатлят.

Повдигаща система за измиване (DuoRoller Riser)

Roborock S8 Pro използва системата от четки DuoRoller Riser. Както подсказва името, четките могат да се повдигат.

Предимство : Ако искате само да избършете пода, четките остават повдигнати и не влизат в контакт с течни замърсявания (напр. кафе или кетчуп).

Roborock S8 и S8 Plus имат две гумени четки, които не могат да се повдигат. Ако например трябва да избършете петна от кетчуп или горчица, четките ще влязат в контакт с течната мръсотия и е възможно да я разнесат из къщата.

3. Мнения за прахосмукачка робот Roborock S8 / Plus / Pro Ultra на реални потребители

Когато правим проучване за прахосмукачка е важно да прегледаме, обобщим и анализираме както отрицателните, така и положителните отзиви на хора, които вече са я използвали и имат опит с нея от известно време.

3.1 Снимки от потребители

3.2 Отзиви за серията Roborock S8/S8 PLus/Pro UltraРеших да включа отрицателните мнения тук, защото смятам, че е важно хората да бъдат информирани за всички страни на продукта. Имайте предвид, че отрицателните мнения са само 8% за разлика от положителните, които са 92%, което само по себе си е достатъчно показателно. Затова не препоръчвам да изграждате окончателно мнение само на базата на отрицателните отзиви, а да прегледате всички надолу.

Отрицателни отзиви

Висока технология с неадекватна връзка с приложения/wifi

“Тестовете” на roborock S8 Pro Ultra онлайн бяха обещаващи…
чакан с нетърпение, веднага разопакован и пуснат в експлоатация.
Сканира QR кода и отиде директно в App Store и изтегли съответното приложение Roborock.
Приложението е много важно, защото устройството наистина може да бъде контролирано и комуникирано само чрез него, като например определяне на зони в апартамента, в които устройството може да заседне… Първото препятствие е, че
устройствата Roborock не поддържат 5 GHz WLAN.
М. Шмиц-Хаклендер
мнение от Амазон
Засяда се навсякъде

Заклещва се в релсите на плъзгащите се прозорци, забива се под камината, забива се в масата за бира, защото се е натъкнал на нея и не може да излезе от там…,щеше да падне по стълбите на мазето, ако нямахме картонена кутия две стъпала нагоре по стълбите, заседна във фугите на пода
Накратко: добро качество, добра функция, ужасна навигация. 
Ако не проверявате новия си съквартирант на всеки 10 минути, значи е закъсал.

Устройството не ни беше от полза. 
За жалост.
Tanya88
Мнение от емаг
Страхотна функция за засмукване и изтриване, катастрофална WLAN интеграция
⭐⭐⭐
За да можете да използвате приложението и всички комфортни функции на робота, той трябва да бъде интегриран в WLAN – и това работи катастрофално зле – и с двата робота. Въпреки че взехме предвид всички спецификации на производителя (парола само буквено-цифрови и максимум 10 цифри, само WPA2 криптиране, само 2,4 GHz – т.е. всичко е остаряло), ни отне много часове и безброй опити, докато по някаква неизвестна причина най-накрая проработи. Горещата линия за услуги отговори много бързо по имейл, но не можа да реши проблема и вместо това поиска няколко проверки, всяка от които отне значително време. Моето впечатление беше, че ловят риба в размирни води. Давам 0 звезди за основната функционална характеристика на WLAN интеграцията.
Потребител
мнение от Амазон
Всичко е наред, но първото устройство, което не се разбра с WPA2 паролата ми
⭐⭐⭐
Почиства и изтърква доста добре. 
Но имам проблем с планираното почистване, защото вместо да почиства цялата къща по график, то почиства само стаята, където е докинг станцията и когато приключи с тази стая, показва, че почистването е приключило и се връща към своята станция и не продължава с почистването. 
Свързах се с официалната техническа поддръжка и продавача, чакайки те да решат този проблем или да ми изпратят нов уред, който не е дефектен. 
Мнение от амазон
Заслужава си
⭐⭐⭐
Познавам Roborock от дълго време и преди това имах S7, който също чистеше нашите високи килими много добре, за съжаление S8 не може (той вижда пречка в тях). Трябва да призная, че това се дължи не толкова на качеството на устройството, колкото на факта, че сензорите му стават все по-точни и затова трябваше да го върна, защото колкото и да е хубаво, той разпознава все повече и повече става все по-точен. Така че S8 е страхотен, бърше страхотно и смуче добре, дори трябва да призная, че той е изключително силен и фактът, че чисти около нашите килими, но не и самите тях беше причината да го върна вчера….
postfach47
мнение от Амазон
Счупи се след малко повече от година
⭐⭐⭐
Сам по себе си Roborock S8 Pro Ultra е съвсем окей. Забелязах обаче, че издава екстремни тракащи звуци в докинг станцията. Възможно е да съм получил дефектен продукт. Ще се свържем с поддръжката, вероятно ще се върнем робота. Някой друг има ли този проблем?
Мнение от амазон

Положителни отзиви

Ефикасен помощник
⭐⭐⭐⭐⭐
Прахосмукачката Roborock напълно промени живота ми и революционизира рутината ми за почистване. Като горд собственик на това смарт устройство, аз съм впечатлен от неговата ефективност и производителност.
Почистващата производителност на робота за прахосмукачка Roborock е изключителна. 
Със своите мощни функции на засмукване и прецизна навигация, тя почиства пода ми старателно и не оставя никакви остатъци. 
Независимо дали става въпрос за килими, плочки или дървени подове, Roborock се справя без усилие с всяка повърхност и има безупречен резултат.

Джейн
мнение от Amazon
Най-съвременният продукт, силно препоръчван
⭐⭐⭐⭐⭐

С цялото си сърце препоръчвам този продукт. Използвам RoboRock от години от 1-во поколение.  Продуктът се подобрява и става от добър по-добър, без съмнение е най-добрият в своя клас!
Минаха 2 месеца от покупката ми, никога повече не ми се наложи да бърша пода, нито да мия мопа, както НИКОГА! 
Обръщам робота си, за да проверя мопа от време на време, абсолютно чист е. 
Никога не ми се е налагало да изпразвам кофата за боклук, което правех преди и изобщо не беше приятно, тъй като прахът летеше наоколо. 
Когато роботът чисти, можете ясно да видите, че има план за действие, движи се интелигентно и ясно следва добре разработен алгоритъм.

Terek
Мнение от Amazon
Отличен
⭐⭐⭐⭐⭐

Целенасоченото почистване на отделни стаи не е проблем – дори и да не сте вкъщи – лесно чрез приложението.
Ефективността на засмукване и избърсване е много добра.
Прахосмукачката е много подходяща за домашни любимци.
Досега не съм открил никакви недостатъци.

Кристиан Х
мнение от Амазон
Нито за една стотинка не съжалявам и съм напълно доволен. 100% препоръка за покупка
⭐⭐⭐⭐⭐
Какво да кажа, не съжалявам. Приложението е почти перфектно и лесно за настройка. Според мен не липсва нищо за моите цели, което да не мога да задам в приложението. Колкото до самия уред, за мен той е Мерцедеса сред роботите прахосмукачки. Просто погледнете няколко видеоклипа в Youtube и ще разберете защо покупката се пада на това устройство.
Саша С
мнение от Амазон
Брилянтен робот за прахосмукачка/чистене – повече комфорт в моя дом
⭐⭐⭐⭐⭐

Купих вакуумния робот по препоръка на приятел.
Доставката беше бърза и безпроблемна както обикновено.
Продуктът беше безопасно доставен и инсталиран много бързо без големи проблеми.
След като се свържете с WiFi чрез приложението, забавлението може да започне.
В началото роботът сканира целия апартамент, поне стаите до които може да достигне и създава карта в реално време.
След като завършите създаването на картата, уменията на робота и приложението се разгръщат.
Можете бързо и лесно да разделяте и преименувате стаите.
Татяна
Мнение от Амазон
НЕ МОГА ДА ЖИВЕЯ БЕЗ ТОВА УСТРОЙСТВО!
⭐⭐⭐⭐⭐
Това е просто най-доброто средство за почистване на подове. Поддръжката е лесна и всичко, което трябва да правите е редовно да пълните резервоара за чиста вода и да изхвърляте мръсната вода. Разбира се, уреда е скъп и се добавят последващите разходи за оригинални части за извършване на редовна поддръжка. Но е просто невероятно облекчение да изведете кучетата навън, да стартирате приложението и да оставите Roborock да си свърши работата. Прибираш се и всичко е чисто и блести. Край на прахосмукачката. Никога повече не се налага да бършете пода. Използвам ръчната прахосмукачка само заради дивана. Дори килимите най-накрая са изчистени перфектно от Roborock. Отминаха дните, когато трябваше да върша всичко сама няколко пъти седмично и беше твърде много работа и време. Това устройство улеснява живота ми всеки ден.

Бенджамин К
Мнение от амазон
Тогава, ако е правилно…
⭐⭐⭐⭐⭐
Е, аз съм в конфликт със себе си от много, много, много дълго време, прахосмукачка робот: да или не? Имаме 2 кучета Хъски и Коли това утопично много козина и дълги косми. Мнозина в района с вакуумни роботи казаха- по-добре не, всичко просто се чупи. Освен това имаме близнаци на 2,5 години. Винаги имаме мръсотия, боклуци, трохи и тем подобни.
Какво мога да кажа? Почистването на пода е страхотно. Разбира се, засъхналите и петна трябва да се търкат на ръка, но всички останали се премахват при бърсане.
Той ми помага изключително много и облекчава бремето ми в домакинството.
Самото почистване на устройството е много лесно. Както при другите прахосмукачки, от време на време трябва ръчно да премахвам кучешките косми от колелата и четките.
Моето заключение като новодошла: Страхотно Устройство! Бих купила отново и отново.

Ивон С
Мнение от амазон

3. Заключение

Roborock S8 Pro Ultra е една от най-завладяващите и завършени прахосмукачки роботи, достъпни в момента. Той предлага всичко необходимо за висококачествено сухо и/или мокро почистване. Не се затруднява при преминаването през килими, повдига четките и се справя с лекота с первази и препедствия с височина до 20 мм. Спрямо отпадъците, събира перфектно малки и големи частици, косми и козина благодарение на двойната четка и високата мощност. Запаметява мебелите точно, лесно се справя с кабели, обувки, играчки и други препятствия.

Относно функционалността, самата прахосмукачка-робот е еднаква за всички модели от серията S8. Разликите са в станциите, които съпътстват различните модели.

Нашият опит показва, че продуктовата гама S8 има правилното устройство за всяко домакинство:

 • Roborock S8 – основен модел: много подходящ за малък до среден апартамент. Подходящ е и за начинаещи, които не са имали опит с прахосмукачка робот.
 • Roborock S8 Plus – среден клас: ако функцията за мокро почистване не е толкова важна за вас, но искате да се насладите на комфорта на самопочистваща се станция Тогава Roborock S8+ е най-доброто устройство за вас.
 • Roborock S8 Pro Ultra-премиум моделприоритет ли е мокрото почистване във вашия дом? А бихте ли искали почистването на пода да става почти напълно автоматично? Тогава S8 Pro Ultra е правилният избор за вас.

Станциите не могат да бъдат преоборудвани и не се купиват отделно.

Roborock S8 Plus

Робот прахосмукачка Roborock S8 Ultra Pro, Прахосмукачка и моп, 5200 mAh, 6000Pa, Контейнер за прах 750 мл, 4 сензора, 4 карти, 50 W, Автономност 180 мин, Бял

Roborock S8 PRO Ultra

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *