Мнения за Roborock Q Revo

Обмисляте покупка на прахосмукачка робот и искате да знаете коя е най-новата и най-добрата? Разбирам Ви! Сред толкова голям избор понякога оставаме безсилни.

Точно затова в тази статия искам да Ви представя мнения за Roborock Q Revo и да Ви помогна да вземете правилният избор. Ще Ви покажа силните и слабите страни на робота и дали си заслужава да си го купите.

Мнения за Roborock Q Revo

1. Какво включва комплекта?

Съдържанието на кутията включва:

 • прахосмукачка робот;
 • захранващ кабел;
 • станцията за самопочистване;
 • два мопа;
 • резервна торба за станицията;
 • ръководство за употреба.

1.1 Ценa

*Моля имайте предвид, че цените са приблизителни към датата на последната редакция на тази статия. Натиснете линка на модела и ще видите точната цена.

ЦвятИмеЦена*
Roborock Q Revo1800-2100лв.
Roborock Q Revo1800-2100лв.

1.2 Таблица с разлики

ХарактеристикаRoborock Q Revo
Снимка
Дата на представянеЮни 2023
Всмукателна мощност5500Pa
Живот на батерията180 мин.
Картографиране✔️
Запазване на картата✔️
Навигационна системаLiDAR + Камера
Предна камера и разпознаване на обекти✔️
Aвтоматично разтоварване на боклук✔️
Автоматично зареждане на резервоар за вода✔️
Автоматично измиване на мопа✔️
Автоматично изсушаване на мопа✔️
Капацитет на батерията5200mAh
Капацитет на контейнера за прах350ml
Капацитет на резервоара за вода80ml
Електронен резервоар за вода✔️
Контрол на количеството вода към мопачрез смартфон
Размери 353*97 mm
Способност за катерене 2см
Ниво на шум64dB
Виртуални граници / Блокирани зони✔️
Почистване на зони✔️
График за почистване✔️
Измиване✔️
Активна камера за наблюдаване на дома
Повдигаща се моп за почистване✔️
Разпознаване на килими✔️
Тип филтърмиещ се HEPA E11
ПриложениеMi Home, Roborock
Планиране✔️
Режими на почистванеБезшумен, Стандартен, Силен, Макс, Интензивен режим на мокро почистване
Презаредете и възобновете почистването✔️
Поддръжка на Amazon Alexa / Google Home✔️

1.3 Външен вид

Прахосмукачката има стандартен външен Вид с размери: 350*353*96,5мм и размери на контейнера: 340*487*561мм

Корпусът на устройството е изработен от пластмаса. Горната част на тялото е лъскава. Лидарната шайба, страничните ръбове и дъното на прахосмукачката са матирани. Гланцираното покритие изглежда добре, но върху него се вижда прах. 

В горната част на прахосмукачката има лидар, който отговаря за навигацията, като непрекъснато сканира околното пространство. Лидарната шайба се издига на 1,5 см над тялото, увеличавайки общата височина до 96,5см. Бутоните за захранване и връщане към основата са разположени в горната част. Lidar-а е оборудван с пружинен капак, който предпазва от засядане под мебели.

Производителят позволява измиване на контейнера и филтъра с вода. За този модел е предвиден резервоар за вода, но той е скрит в кутията. Обемът на резервоара е около 80 мл. Водата се изпомпва автоматично в станцията.

На обратната страна може да видите:

Има 4 сензора за защита от падане и сензор за откриване на килим. Странична четка е една и е бързоразглобяема. Има само една турбо четка, като серия 7. Плюс е че е от силикон, разглобяема от двете страни за почистване от косми,конци и козина.

Е, мопа, накрая, те са с кръгъл дизайн, но самият материал е много по-плътен от повечето аналози. А структурата на мопа е по-ефективна, което е доказано в много тестове.

Отбелязвам, че мопа може автоматично да се издигат със 7 мм нагоре при работа върху килими. Това е плюс. Но ще обърна внимание на факта, че мопа не отива в краищата на робота, така че със сигурност ще има тясна непочистена ивица по края на работната площ.

1.4 Станция

Що се отнася до станцията поставката за пристигане на робота и таблата, в която се перат салфетките са подвижни. Това е МНОГО удобно по отношение на поддръжката на станцията. Торбата за боклук вече е поставена отпред зад капака. Обемът на торбата е увеличен до 2,7 литра. Резервоарите за вода също са увеличени. Всеки от тях вече има обем от 5 литра и това е много добре!

Ще добавя, че на станцията Roborock Q Revo е в състояние не само да се самопочиства и измива мопа, но и да го изсушава с топъл въздух. Това е плюс!

1.5 Сухо почистване

Качеството на събиране на различни видове отпадъци върху ламината е добро. Остават само малко отпадъци в ъглите, откъдето кръглите роботи прахосмукачки не могат да изметат. Всички отпадъци се събират в кофата за боклук. Освен това е важно да се обърне внимание на факта, че централната четка не е заплетена с косми. Те са навити отстрани под капачките и тези косми се отстраняват много лесно от четката. Това е плюс!

Сухо почистване Roborock Q Revo

1.6 Почистване на килими

Roborock Q Revo също върши добра работа за почистване на килими. Тук бих искал само да отбележа, че силиконовите турбо четки все още са малко по-ниски по отношение на събирането на боклука върху килимите от обикновената четка с косми, но въпреки това качеството на почистване е високо за домашна употреба.

Почистване на килим Roborock Q Revo

1.7 Мокро почистване

Мокро почистване Roborock Q Revo

Качеството на мокрото почистване също е на високо ниво. Мопа е добре притисната към пода и абсорбира мръсотията. Остава само една неизмита тясна зона по дължината на основата, което е слабото място на повечето роботизирани прахосмукачки. В ситуацията с Roborock Q Revo сляпата зона е широка около 45 mm.

Но във всеки случай мога да кажа, че двата мопа търкат пода много по-добре в домашни условия. Като цяло мисля, че два мопа са по-готини от един цял моп, поне ако говорим за линията Roborock!

Що се отнася до изтриването на упорите засъхнали петна от кафе или сос, роботът все още не е в състояние да изтрие петна напълно. Но честно казано ще отбележа, че дори специални прахосмукачки за пране изтриват тези петна с голяма трудност, така че за домашен робот това по принцип е трудна задача и не е предназначен за такива условия.

Мокро почистване и килими

Що се отнася до мокрото почистване при наличие на килими, има 4 режима на взаимодействие между робота и килимите:

 • може внимателно да ги заобиколи в режим на мокро почистване
 • може да влезе и да го почисти с мопа ако искате по някакъв начин да изперете килима с помощта на роботa
 • може да го почисти отделно след пълен цикъл на почистване
 • най-добрият вариант е функцията за автоматично повдигане на салфетки при пристигане върху килими

1.8 Навигация

Робота използва една от най-съвременните навигации в момента – LiDAR + камера . Lidar-a се върти отгоре на робота и това помага да се измерят всички разстояния около робота. А камерата се използва за по-точно разпознаване на обекти.

Говорейки за навигация в дома, Roborock Q Revo почиства стая след стая, първо по периметъра, а след във вътрешността на стаята. След всяко почистено помещение, както е посочено в настройките, прахосмукачката-робот се връща на станцията и изплаква салфетката, след което се връща да почиства от мястото, където е спряла. Няма останали непочистени места, скоростта на почистване е висока, навигацията е много добра за този модел!

Идентифициране и избягване на препятствия

Роботът все пак докосна някои елементи по време на процеса на почистване, но основното е, че те не пречат на почистването и не деактивират робота. Дори в пълна тъмнина, роботът успя да обиколи 5-те останали предмета, без да ги дъвче. Така че като цяло мога да кажа, че системата за откриване на обекти работи правилно, макар и не идеално.

Но отбелязвам важен нюанс – сензорите на бронята могат да откриват само обекти на пода и да ги показват като икони на картата, но роботът не може да разпознае какво точно има на пода, както е реализирано в Roborock S7 MaxV и Roborock S8. Тоест този модел няма изкуствен интелект и това е важно да се има предвид!

Всмукателна мощност

Що се отнася до мощността на засмукване, тя всъщност се оказа повишена. За домашни условия това ще бъде достатъчно, но например Roborock S7 MaxV Ultra се оказа по-мощен. Информацията може да е важна за тези, които избират между тези роботизирани прахосмукачки.

1.9 Батерия

Капацитет на батерията е 5200mAh. Батерията от 5200mAh е в състояния да изчисти по-голям апартамент и дори да направи евентуално и мокро почистване.

Имайте предвид, че дори на прахосмукачката да и падне батерията по време на почистването. Тя ще се върне на докинг станцията. Ще се зареди. И ще продължи да чисти от там от където е спряла.

1.10 Докинг станция

Нека да разгледаме по-подробно докинг станцията.

Самопочистваща се станция за Roborock Q Revo

Станцията има много полезна функция: мобилният прахоуловител се изпразва автоматично веднага щом роботът приключи с почистването на вашия дом.

Мръсотията се озовава в 2.7 контейнер за прах вътре в станцията. Торбата за прах трябва да се сменя на всеки 2-3 месеца (или в зависимост от това колко мръсотия е събрала).
Имайте предвид, че торбите за прах трябва да се купуват редовно ( допълнителни разходи ).

Прахосмукачките роботи със самопочистваща се станция са идеални за следните целеви групи:

 • Страдащи от алергии : поради само-отстраняването на мръсотията е изключен контактът с агресивен домашен прах. Това минимизира тежестта върху страдащите от алергия.
 • По-големи или по-замърсени домове : В такива домове малкият контейнер за прах на робота бързо се пълни и трябва да го изпразвате ръчно почти всеки ден. Тази задача за поддръжка е премахната!
 • Любителите на интелигентния дом : благодарение на самопочистващата станция почистването става много по-автоматизирано.

Начин на работа:

 1. Робот за пране на парцали . Измиване на моповете на робота по време и след почистване. Не е необходимо да перете парцалите си на ръка след всяка употреба.
 2. Изсушете кърпите с горещ въздух. Станцията ще изсуши чистия моп и дъното на станцията с топъл въздух, предотвратявайки развитието на мухъл и лоши миризми.
 3. Премахва праха от прахоуловителя на робота . Прахът и мръсотията автоматично се изсмукват от робота след всяко почистване. Не можете да си спомните за торбичката за прах до 7 седмици.
 4. Добавете вода към резервоара на робота . Станцията ще пълни резервоара за вода в робота по време на почистване, осигурявайки максимален радиус на почистване от повече от 400 квадратни метра. м.
 5. Лесна за поддръжка – дъното просто се отстранява и измива.

С изключение на няколко ръчни операции (доливане на прясна вода и източване на мръсна вода), благодарение на станцията ежедневното почистване на пода протича напълно и изцяло без вашата намеса.

1.12 Преминаване през праговете

В нашия тест за катерене да изкачи максимална височина от приблизително 1,8 – 1,9 см (с ръб от 90 градуса).

Ако живеете в по-стара сграда , первазите на вратите може да са малко по-високи. Но дори и в този специален случай не е нужно да се отказвате от този практичен домашен помощник.

1.13 Мобилно приложение

И тук имате избор: можете да използвате 2 приложения:

 • Приложение Roborock ( iOS / Android )
 • Приложение Xiaomi Home ( iOS / Android )

По отношение на функционалността тези две приложения не се различават .

Процесът на инсталиране е прост . Повече информация може да Видите тук:

Приложението позволява набор от настройки:

 • интерактивно картографиране: промяна на границите на помещенията, зонално почистване, виртуални стени и зони с ограничен достъп;
 • избор на тип почистване: сухо, мокро или сложно;
 • регулиране на всмукателната мощност и изобилието на намокряне;
 • планиране по дни от седмицата;
 • разрешаване/деактивиране на контролно преминаване по стени;
 • двойно подаване;
 • Y-образна траектория на движение при мокро почистване;
 • история на почистването;
 • режим не ме безпокойте;
 • промяна на силата на звука на известието.

1.12 Карта

В приложението, в реално време можете да наблюдавате движението на робота и да променяте настройките за почистване. Изминатият маршрут е отбелязан на картата с бяла линия. Първоначално прахосмукачката минава покрай стените и мебелите на една стая, след това се движи на зигзаг, когато свърши отива в друга стая и прави същото и там, след което сама се връща в базата за презареждане. Наистина няма непочистени места, с изключение на тези, където той физически не може да мине.

1.13 Ниво на шум

Нивото на шума на Roborock Q Revo зависи значително от избраната настройка на мощността на засмукване, но при най-мощната функция е около 64 db

В следващата таблица може да се ориентирате колко шум издават различните дейности:

2. Мнения за прахосмукачка робот Roborock Q Revo

Мненията са на потребители от Амазон и е със средна оценка от 4.5 от 5 с ревюта от 3777 мнения

2.1 Снимки от потребители

2.2 Отзиви за Roborock Q Revo

Отрицателни отзиви

Реших да включа отрицателните мнения тук, защото смятам, че е важно хората да бъдат информирани за всички страни на продукта.

От направен анализ на 3777 мнения има само 240 отрицателни

Настройването на Roborock беше трудно

Настройването на Roborock беше трудно – той просто отказа да се свърже с WiFi. 
Този проблем направи приложението безполезно, въпреки нашите опити за отстраняване на неизправности чрез използване на различни устройства, нулиране на модула, преинсталиране на приложението на множество устройства и дори нулиране на нашата домашна WiFi мрежа. 
Всичките ни усилия бяха безплодни. Бих посъветвал потенциалните купувачи да направят собствена преценка. 
Може да имаш повече късмет от мен. 
Последна забележка – устройството е значително по-голямо, отколкото изглежда на снимките. 
Ако сте ограничени от пространство, това може да не е правилният избор за вас.
Амазон потребител
мнение за Roborock Q Revo
Не може да картографира

Вчера получих своя Roborock. 
Днес съм на шестия си опит да завърша първоначалното картографиране. 
Моята къща е толкова проста, колкото може да бъде – без кабели, без много препятствия (играчки, обувки, оставени наоколо и т.н.) и има лесни чисти пътеки. 
Има няколко изключения като килим от овча кожа. 
За съжаление, единственият начин за взаимодействие с това устройство е то ПЪРВО да завърши първоначално картографиране. 
Дори не разбирам целта на тази функция. 
Създава карта, с която не можете да направите нищо! 
Ако успея да завърша това, може би ще имам по-добри отзиви за споделяне. 
В противен случай ще го върна.
Амазон потребител
мнение за Roborock Q Revo
Подложките се повдигат, но не достатъчно

Настройването на типа подова настилка в приложението няма смисъл, тъй като ако кажете, че част от стаята е килим, то няма да почисти килима, а всичко около него. 
Също така, когато започвам почистване в спалнята, която е само с килим и е настроена да почиства само с прахосмукачка, прахосмукачката все пак реши да накисне предварително подложките си. 
Подложките се повдигат, но не достатъчно високо според мен. 
Като цяло очаквам да се подобри с актуализации на фърмуера, но засега бих издържал.
Амазон потребител
мнение за Roborock Q Revo
След 6 месеца представянето започна да намалява

Когато купувате скъпо оборудване, очаквате то да работи добре повече от 6 месеца… повече от година. 
Въпреки това, след 6 месеца представянето започна да намалява. 
Започна да оставя буци отломки на купчини по пода и забелязах, че мета отново. 
Когато изпразних контейнера за събиране, видях, че отломките се утаяват и уплътняват в улея, вместо да бъдат разпръснати из контейнера за събиране.
Амазон потребител
мнение за Roborock Q Revo
Един от моповете не работи

Бях развълнуван от придобиването на първия си Roborock, само за да бъда разочарован, когато установих, че един от моповете не работи както трябва след няколко употреби, опитах обслужването на клиенти на Roboback и предоставих всичко, което поискаха, включително доказателство за покупка и снимки на проблема и това беше последният път, когато се чух с тях, след това се опитах в отдела за обслужване на клиенти на Amazon да инициира връщане и заявка за замяна и Roborock не го одобри, нямах друг избор, освен да върна артикула на Amazon и знам, че трябва да изчакам 2- 3 седмици, за да си върна парите.
Амазон потребител
мнение за Roborock Q Revo
много трудно да се свърже

Отначало беше много трудно да се свърже, роботът вакуум не искаше да работи без Wi-Fi. 
когато разбрах wi-fi се появиха още няколко проблема, като моите килими, по които прахосмукачката не иска да се движи нормално, опитах се да настроя карта на къщата, където зададох места, където не Не е необходимо да почиствам, но по някаква причина тази карта не е запазена и какво да правя с нея Не знам. 
Според мен тази прахосмукачка е много скъпа. 
съжалявам, че трябва да го върна
Амазон потребител
мнение за Roborock Q Revo

Положителни отзиви

Положителните отзиви преобладават значително.

От направен анализ на 3777 мнения има 3537 положителни

Ако имате съмнения, недейте!
⭐⭐⭐⭐⭐
Избрах белия робот и е просто красив. 
Ако имате съмнения, недейте. 
Това е достойна и доста страхотна прахосмукачка и моп. 
Хората изглежда го харесват и виждам защо. 
Бих го купил отново. 
Това направи живота ми по-лесен и съм благодарен. 
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
⭐⭐⭐⭐⭐
Еха! 
Навигацията LiDAR е светлинни години пред VSLAM или както iRobot нарича своята базирана на камера система. 
Първият ни етаж е около 1600 кв. и Roborock Revo Q го картографира за 7 минути. 
Седем минути! 
Това отне часове с S9 и M6 – всеки трябваше да картографира отделно. 
Почистването също е добро. 
И прахосмукачката, и миенето вършат чудесна работа. 
Използваме роботи за почистване на подове от 13 години и трябва да е трудно да впечатлим, но Roborock ни впечатли. 
Вече можем да почистим подовете за половината от времето, необходимо на нашите iRobots.
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
Сякаш живея в бъдещето
⭐⭐⭐⭐⭐
Това е първият път в историята, когато използвам Roborock, когато наистина се чувствам сякаш живея в бъдещето. 
Направих много проучвания, преди да купя това, дори го сравних със S7 MaxV и S8 Pro Ultra, и освен ако не се нуждаете абсолютно от върха на избягването на препятствията, не виждам S7 да има някакви големи предимства и аз не съм със сигурност S8 също има такива. 
Роботът, докинг станцията и приложението са много добре проектирани.

Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
Функцията за почистване е изключителна функция за мен
⭐⭐⭐⭐⭐
За потенциалните купувачи препоръчвам да дадат шанс на Roborock Q Revo, особено ако цените възможностите за прахосмукачка и миене в едно устройство. 
Просто имайте предвид ситуацията с приложението и се уверете, че използвате правилното, за да се насладите напълно на предимствата на този впечатляващ почистващ робот.
В заключение, въпреки неуспеха на софтуера, Roborock Q Revo се отличава с основната си цел – почистване. 
Възможностите му за прахосмукачка и миене са похвални и несъмнено е полезен помощник в поддържането на безупречен дом.
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
Това е огромно, огромно подобрение
⭐⭐⭐⭐⭐
Моята любима 8-годишна Roomba най-после захапа праха и я заменихме с Roborock Q Revo
Това е огромно, огромно подобрение спрямо моята стара, по-проста Roomba. 
Почистването е чудесно допълнение за нас. 
Скоростта и тихата работа са отлични. 
Функциите за картографиране са огромен напредък. 
Надявам се, че ще се радваме на този робот още много години.
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
невероятното картографиране и избягване на препятствия
⭐⭐⭐⭐⭐
невероятното картографиране и избягване на препятствия. 
Можете дори да изберете конкретна зона, която искате да почисти, като я оградите (това всъщност е правоъгълник) на картата. 
И се връща да се зарежда, когато трябва, и се връща там, където е спрял след това. 
Q Revo е просто най-доброто от най-добрите досега…по мое мнение.
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
Този робот е СТРАХОТЕН! 
⭐⭐⭐⭐⭐
Имам подове от плочки с голям формат и се притеснявах, че просто ще запълни фугиращата смес, но подовете ми са оставени супер чисти. 
Има няколко зони близо до остри ъгли или стени, които роботът пропуска, но бих казал, че той се грижи за 97% от пода. 
Имам тъмни плочки и всяка частица прах се появява, така че подът ми е безупречен, след като роботът направи своята магия, е толкова впечатляващо. 
Роботът не е прекалено силен, все още мога да водя нормален разговор в стаята, докато работи навън. 
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo
Страхотно съотношение цена/производителност
⭐⭐⭐⭐⭐
Имам Q Revo вече няколко седмици и съм доволен от покупката. 
Като цяло прахосмукачката работи добре и е чудесна за ежедневна употреба за намаляване на бъркотията, свързана с пода. 
Имате малко дете и подът се покрива с трохи ежедневно, а ръчната прахосмукачка всеки ден става разочароваща. 
Имахме много по-малко усъвършенстван робот-прахосмукачка, който нямаше навигация и просто подскачаше наоколо.
 Като цяло определено бих препоръчал!
Анонимен купувач
мнение за Roborock Q Revo

3. Заключение

В крайна сметка мога да кажа, че, разбира се, Roborock Q Revo не претендира да бъде водещият модел в гамата на компанията, но въпреки това определено заслужава внимание. Прахосмукачката-робот ще бъде особено интересна за тези, които искат да изберат премиум модел от линията Roborock, но така, че роботът да почиства пода по-добре. Това е един от добрите премиум роботи, който може да почиства пода с високо качество. Очакваме с нетърпение флагманското решение от Roborock, което ще съчетае всички усъвършенствани функции в гамата на марката и ще предложи нещо ново!

ЦвятИмеЦена*
Roborock Q RevoКупете тук →
Roborock Q RevoКупете тук →

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *