Mнения за Xiaomi Hutt W66

Когато дойде време за чистене на прозорци повечето хора започват да си намират оправдания. Чистенето на прозорци никога не е било приятно и лесно занимание, особено ако живеете на висок етаж. Искате да промените това и сте се спряли на робот за почистване на прозорци Xiaomi Hutt w66.

В тази статия ще разгледаме робота за прозорци Xiaomi Hutt w66, ще разберете мнения, функции, цена и дали си заслужава да си го закупите.

мнения за Xiaomi Hutt w66

1. Какво включва?

В кутията на Xiaomi Hutt W66 може да откриете:

  • Удобна чанта за съхранение и пренасяне
  • захранващ блок и кабел;
  • предпазно въже (8 м);
  • дистанционно;
  • 4 сменяеми мопа за многократна употреба;
  • 2 батерии за дистанционното;
  • документация.

2. Цена

*Моля имайте предвид, че цената е приблизителна към датата на последната редакция на тази статия. Натиснете линка и ще видите точната цена.

СнимкаИмеЦена*
Xiaomi Hutt W66600-700лв.

3. Външен вид

Роботът радва окото дори на етапа на разопаковане. Факт е, че идва в удобен и добре направен транспортен калъф. В този случай Hutt W66 може да се съхранява на рафт в килера или да се разменя в членовете на семейството.

Самият робот е изработен в типичния за Xiaomi минималистичен стил: бяло тяло с квадратна платформа и дръжка във формата на скоба. Ширината на основата е 231,5 мм, височината с дръжката е 76 мм. Теглото е доста скромно (1,57 кг), така че поставянето на робота на прозореца не е трудно. В горната

На дъното на робота можем да видим:

  • четири лазерни сензора;
  • решетка със смукателни отвори;
  • двуролкови ремъци;
  • около периметъра на закопчаване-велкро под мопа;
  • платформа с дюзи, подаващи вода;
  • превключвател на захранването и сервизен конектор.
  • Основният акцент на робота обаче са дюзите за намокряне на салфетката и повърхността, които са разположени отпред. С тяхна помощ уредът за почистване на прозорци избърсва мръсотията по-ефективно. Подобно дизайнерско решение е приложено в Hobot 298 Ultrasonic , който разгледахме по-рано.

Основният акцент на робота обаче са дюзите за намокряне на мопа. След като заредите препарат в контейнера, робота сам разпръсква течност по прозорците. С тяхна помощ уредът за почистване на прозорци избърсва мръсотията по-ефективно.

4. Характеристики

Като цяло Hutt W66 има четири режима на работа:

  1. Базово чистене – почистване без подаване на вода (обикновено се използва като подготвителна стъпка за силно замърсени прозорци);
  2. Мокро почистване (може да се регулира количеството на намокряне);
  3. Ръчно управление (дистанционно);
  4. Дълбоко почистване.

За ориентация в космоса Hutt W66 използва три вида сензори:

  • жироскоп – контролира позицията на робота в пространството и следи паралелността на траекториите на движение;
  • ъглови лазерни сензори – предотвратяват падане от повърхности без рамка (например от паравана на банята);
  • сензори за въртене на ремъците – отчита наличието на рамки и други препятствия по пътя на робота.

В случай на аварийно прекъсване на тока, роботът автоматично превключва на резервен източник на захранване – литиево-полимерна батерия с капацитет 650 mAh. Работата и е около 20 минути. През това време робота трябва да бъде свален от стъклото, в противен случай тя ще падне и ще увисне на предпазния кабел.

Основните характеристики на Xiaomi Mijia Hutt W66 са обобщени в таблица за лесна справка:

Вид батерияLiPo
Капацитет на батерията650 mAh
Волтаж24 V
Работни часове20 минути (с аварийно изключване)
Всмукателна мощност2600 Pa
Дължина на кабела8 м
Размери231.5*231.5*76 мм
Тегло1.57 кг

5. Как да пуснете работа?

5.1 Осигурете предпазното въже

За да започнете почистването с Hutt W66, първо трябва да осигурите робота против падане. Това става, като го завържете посредством осигурителното въже за по-тежък предмет от самият робот.

5.2 Налейте течност

Отстраняваме капачката и напълваме контейнера за течност на робота с вода или почистващ препарат.

5.3 Поставете чист моп

Поставете чист моп и леко го навлажнете със спрей.

5.4 Включете робота чрез червеният бутон отзад

След като сте свързали робота към електрическата мрежа трябва да натиснете червеното копче от долната страна на робота.

5.5 Поставете на прозореца и натиснете централният кръгъл бутон

Трябва да прикрепите робота в долния ъгъл на стъклото – и тогава той работи според програмата си.

Обявява края на програмата за почистване с гласово съобщение. Връща се приблизително на същото място, откъдето е започнал.

С Xiaomi Hutt w66, може да почиствате вертикални повърхности – като прозорци, огледала, плочки, дърво, керамика, душ кабини и други гладки повърхности. Сравнен с предишните версии на Xiaomi, W66 разполага с усъвършенствана лазерна система. Благодарение на която открива размерите, дори и на безрамкови прозорци.

5.6 Контрол

Дистанционното управление има следните бутони:

  • Ръчно маневриране – бутони за ръчно маневриране на робота;
  • Старт/пауза – за спиране на робота чрез ръчно управление;
  • Сухо почистване – предназначено за сухо почистване на прозореца, за изтриване на прах;
  • Деактивиране на гласово съобщение – роботът има гласови съобщение, така че тези гласови съобщения могат да бъдат изключени;
  • Мокро почистване – предназначено за мокро почистване на прозорци;
  • Дюзи за включване/изключване – воден спрей може допълнително да се включи;
  • Бутон X2 – предназначен за активиране на функцията двойно почистване, роботът ще се движи не само хоризонтално, но и вертикално.

Алгоритмите на работа на почти всеки съвременен почистващ робот са проектирани за стандартна правоъгълна рамка на прозорец. Ако формата идва с диагонални или заоблени елементи, което често се среща в селските къщи, тогава роботът всъщност пропуска тази зона. За да решат този проблем, производителите добавят дистанционно управление към пакета, с което можете самостоятелно да зададете посоката на движение на робота. Развлеченията, разбира се, са интересни, но все пак трябва да губите време.

5.7 Премахване от прозореца

Робота обявява края на програмата за почистване с гласово съобщение. Връща се приблизително на същото място откъдето е започнал.

Премахването става като хванете робота с ръка за дръжката и натиснете отново кръглият централен бутон. Дръжте здраво робота, той ще се освободи от прозореца.

6. Мнения и отзиви за Xiaomi Hutt w66

6.1 Снимки от потребители

6.2 Отзиви за Xiaomi Hutt w66

Реших да включа отрицателните мнения тук, защото смятам, че е важно хората да бъдат информирани за всички страни на продукта.

Отрицателни отзиви

Дори не знам. . .
⭐⭐⭐
Всъщност това е повече играчка, отколкото истински помощник в къщата. Време не се спестява много с него, резултатът е посредствен. След дълъг опит се научих как да мия с него: – гъсениците трябва редовно да се избърсват с алкохол по време на миене, в противен случай те се плъзгат и роботът безкрайно се забива на прозорците. – Сменяйте и перете мопа редовно. – ако прозорците са замърсени, по-добре е предварително да ги напръскате с препарата и да стартирате робота върху него в режим 2x сухо избърсване. След това сменяме и салфетката и стартираме 2x режим на мокро почистване. Като цяло, не се заблуждавайте, купете стълба, добър парцал и моп за прозорци, ще бъде пет пъти по-бързо и резултатът ще бъде по-добър.
Анонимен
мнение от Yandex
Не изпълнява функциите си
⭐⭐
Не изпълнява функциите си (зле се измива, не се движи по цялата повърхност, оставя следи от силиконови гъсеници). лошо се управлява (не винаги приема команди, а когато го приема, се съобщава със звуков сигнал и мигане – не винаги работи. Напълно игнорира двойно почистване.), не се държи добре върху мокра повърхност с мокър парцал (не пада, а се плъзга надолу). Може би повечето от проблемите (но не следите и приплъзването) са причинени от нискокачествен или остарял фърмуер и биха могли да бъдат решени с актуализация.
Никита Кондров
Мнение от Yandex
Не бих препоръчал да купувате
⭐⭐
Не ми хареса качеството на това, което робота основно трябва да прави – почистване на прозорци. Ако прозорецът е наистина мръсен, а не прашен, мръсотията ще се разпръсне равномерно. С втория парцал можем да съберем мръсотия, но да оставим ивици. Може би течност, съдържаща повече алкохол, ще се справи с това.
Не бих препоръчал да купувате. Ако възникне въпросът, че някои прозорци наистина не могат да се мият без риск за живота и здравето, тогава е по-добре от нищо.
Дмитрий Казаков
Мнение от Yandex

Положителни отзиви

Лесен за управление
⭐⭐⭐⭐
При силно замърсяване трябва да изплакнете няколко пъти и да смените парцалите. Но като цяло това не е недостатък, а функция. Живея на 8 етаж, апартаментът има три големи тераси, роботът помага при миене на прозорци отвън и спестява много време.
Юлия ВМ
мнение от Yandex
Не пада от повърхността
⭐⭐⭐⭐
двойното измиване на повърхността може да се включи само от дистанционното управление, по подразбиране е химическо чистене. При миене на огледало без рамка възникна грешка и не беше ясно как да го изключа. Не отговори на нищо, само от мрежата Измити много мръсни прозорци за 3+ от 5. Измити по 2 пъти от всяка страна. Имаше малка рамка от мръсотия по краищата, но не много забележима. Като цяло този робот работи като прахосмукачка – за ежедневна поддръжка на чистотата ще бъде достатъчно за очите. Не е много ясно как правилно да закрепите предпазния кабел, за да не счупите прозореца на съседа отдолу.
Анонимен
Мнение от Yandex
Един от най-добрите почистващи роботи
⭐⭐⭐⭐

Xiaomi Hutt w66 е един от най-усъвършенстваните, като в същото време е просто най-добрият по отношение на цена и качество! Основен плюс според мен е вграденият контейнер за вода. Също така готин калъф за съхранение – много високо качество! Почистването е много бавно, но най-важното е, че качеството на почистване на прозорците е НОРМАЛНО в най-добрия случай, те няма да могат да премахнат вкоренената мръсотия
Сергей ВВВ
мнение от Yandex
Работи с гръм и трясък!
⭐⭐⭐⭐⭐

Дълго време търсих в интернет робота за чистачки на стъкло. Спрях се на Xiaomi Hutt w66. Много се радвам, че избрах него. Единственото нещо, което стигна до решението чрез пробен метод, беше да не се включва водоснабдяването, а да се намокри мопа с мокър парцал, така че целият моп да стане мокър, основното е да не прекалявате, в противен случай гъсениците започват да се подхлъзна. Мръсотията от мопа може да се избърше със същия парцал пред следващия прозорец, но аз купих 10 мопа на Ali. и сега тези 10 + 4 мопа от комплекта ги хвърлям в пералнята след пране.
Владимир
мнение от Yandex
добре измити огледала и стъкла
⭐⭐⭐⭐⭐

Наскоро използвах това “приказно” 🙂 чудо устройство. Много ми хареса, измих прозорецте. Окачих това устройство на стъклото и той сам изми всичко. Затова напръсках с препарат за стъкла и пак започнах мокро почистване. След това стъклото беше чисто. Като цяло много ми хареса това устройство.
Татяна
мнение от Yandex
Почиства много добре стъкло и плочки. Устройството е мощно
⭐⭐⭐⭐⭐

Страхотен помощник. Върши работа за 5+. Удобно съхранение, т.к самият робот и всички други елементи, включени в комплекта, са в красив, солиден куфар. Доставката е бърза, опаковката е сигурна. Покупката е много доволен. Препоръчвам.
Николай Петренко
мнение от Yandex

7. Заключение

Препоръчвам робота Xiaomi Hutt w66, ако прозорците ще се почистват поне веднъж месечно, тогава роботът за прозорци ще бъде много полезен или ако живеете в апартамент, който е висок и няма голяма мръсотия или е трудно да се достигнат определени места, тогава Определено бих препоръчал закупуването на робот за прозорци.

Качеството на почистване на Xiaomi Hutt w66 не е перфектно. Роботът се справя добре със стандартните замърсявания, като петна, малко прах и следи от капки след дъжд, но по-сложните „препятствия“ са трудни за преодоляване. Първо, при силно замърсяване често ще трябва да сменяте парцала или да миете няколко пъти.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *