Kаква прахосмукачка робот да избера през 2024?

Здравейте любители на чистотата! Всеки от нас си е задавал въпроса: Kаква прахосмукачка робот да избера. Предполагам нямате търпение да усетите прекрасното чувство, че домът свети от чистотата докато си почивате или правите нещо любимо.

В тази статия ще Ви кажем коя прахосмукачка-робот е по-добре да купите в зависимост от Вашите цели и бюджет и какви критерии са важни при закупуването на желаният домашен помощник.

Някои от нас може би си спомнят семейство Джетсън – анимационно филмче от преди повече от 20 години. Действието му се развива в неопределено бъдеще, където колите се движат във въздуха, храната автоматично се търкаля на масата, а малка прахосмукачка се грижи къщата на семейство Джетсън да е винаги чиста и подредена. Звучи космическо, нали? Но чакайте, чакайте, прахосмукачка робот, който и почиства подовете сам? Това си е днешната реалност! Разбира се!

Съдържание на Kаква прахосмукачка робот да избера:

1. Какъв тип почистване ще извършва?

Важен фактор, на който трябва да обърнете внимание е вида на почистването, то може да бъде: сухо, мокро или полиране. Има модели, които извършват само сухо чистене, но има и модели, които комбинират функцията за сухо и мокро почистване.

1.1 Сухо почистване

Функцията за сухо чистене се извършва с помощта на четка, която измита остатъците. След това отпадъците влизаT в смукателния отвор. Най-често производителите инсталират една четка, но има модели с две четки, по една от всяка страна. Искам да отбележа, че всъщност устройството с двойна четка почистват малко по-добре.

Прахосмукачка робот с две и с една четка за сухо почистване
Изберете прахосмукачка робот с две основни четки за сухо почистване

Основният почистващ модул може да бъде просто смукателен отвор или може да има турбо четка. Искам да Ви обърна внимание, че роботите с турбо четка са по-добри в събирането на боклук, косми и почистването на килими.

Изберете прахосмукачка робот с турбо четка за по-добро почистване на косми или килими
Изберете прахосмукачка робот с турбо четка за по-добро почистване на косми или килими

1.2 Мокро почистване

Ако искате вашата прахосмукачка робот само да мие пода е важно да изберете модел за мокро почистване. Мокрото почистване се извършва с помощта на специален микрофибър (моп), прикрепен към дъното на прахосмукачката. Водата се подава директно върху микрофибъра, който почиства пода.

По принцип този тип прахосмукачки не засмукват мръсотия и нямат контейнер за събиране на боклук. Вместо това измива пода с микрофибърния моп. Подходящ е за плочки и твърди повърхности. При някой роботи течността се впръсква директно върху пода чрез специални дюзи.

Прахосмукачка робот с възможност за впръскване на строя препарат
Прахосмукачка робот с възможност за впръскване на струя препарат

1.3 Комбинирани

Това са устройства, които могат да извършват както сухо, така и мокро почистване. Това са най-предпочитаните модели на пазара и Ви съветвам да закупите такъв модел, тъй като винаги може да се наложи мокро почистване на твърди повърхности. А и цената им не се различава много от тези за изцяло сухо почистване.

При комбинираният тип след като приключи сухото почистване, следвайте тези стъпки за мокрото почистване:

 1. Вземете микрофибърната кърпа (от комплекта) на мопа и я намокрете;
 2. Мопът има собствен контейнер, в който трябва да налеете чиста вода;
 3. Обърнете прахосмукачката и прикрепете мопа към нея (обикновенно чрез щракване).Напръскайте или разлейте почистващ препарат на пода, който ще се почиства;
 4. Пуснете прахосмукачката и я оставете да си свърши работата;
 5. След като е готова с почистването е необходимо да махнете мопа и да го измиете от събраната мръсотия.
Прахосмукачка робот за комбинирано почистване

Разликата между моп на комбиниран робот и моп на робот за мокро почистване, е че при вторите, мопът се върти или вибрира с цел да изтърка засъхнали петна и мръсотия от пода. Комбинираните не се справят толкова добре с упорити и засъхнали петна.

И така… след като изберете какъв е типът, нека да помислим за следващата стъпка от процеса “Kаква прахосмукачка робот да избера”, а именно какъв под ще почиствате.

2. Какъв под ще чисти прахосмукачката?

Вече обсъдихме различните варианти за почистване и предполагам имате някаква представа каква прахосмукачка да изберете, но искам да се спрем на няколко важни фактора при различните подове и настилки, за да вземете възможно най-информираното решение.

2.1 Прахосмукачка робот за килими

Ако вашата прахосмукачка ще чисти основно килими трябва да е достатъчно мощна и висока. Колкото са по-високи са тези показатели, толкова по-добро ще бъде почистването. Съответно, ако имате ниски килим с къса нишка у дома, това правило може да бъде малко пренебрегнато.

Нито една прахосмукачка робот не е подходяща за килими с дълги нишки (над 4 см). тя просто няма да се справи. Средната дължина на нишката най-често е около 2 см, а килимите с къса нишка са с дължина до 1 см.

Ако стаите са постлани с килим със среден косъм, трябва да изберете прахосмукачка робот с висока мощност на засмукване . Добър показател е всмукателната мощност да е минимум 2500 Pa или повече. Всмукателната мощност се измерва и обозначава в паскали – Pa, а не във ватове, които обозначават електрическата мощност.

МощностПредназначение
1000 Paза събирането на прах върху гладки повърхности: ламинат, паркет, балатум, плочки
1500 Paза ламинат, паркет, балатум, плочки или килим с къса нишка (до 1см)
2000 Paза ламинат, паркет, балатум, плочки или килим с къса и средна нишка (до 1.5см)
>2500 Paза ламинат, паркет, балатум, плочки или килим с къса и средна и дълга нишка (до 4см)

Понякога производителите посочват този параметър във ватове, което е трудно да се преведе точно в паскали от гледна точка на физиката, но се фокусират върху 18-30 вата. Не бъркайте тази стойност с електрическа мощност!

Бих искал да добавя:

Aко имате килими с ресни, тогава има голяма вероятност прахосмукачката-робот, която минава оттам, просто да започне да събира ресните на сноп и да го тегли и съответно ще заседне.

Следващият критерий при избор на прахосмукачка робот за килими е височината на килима, която трябва да бъде преодоляна.

Факт е, че голям брой роботи не са в състояние да преодолеят височина от над 15 мм (1.5см). Ако искате да изберете прахосмукачка робот за килим със средена нишка, височината на препятствията трябва да бъде около 20 мм (2см) .

На пазара вече има някои роботизирани прахосмукачки, които могат автоматично да повдигат платформата си (да подскачат), докато почистват и така по-лесно преминават през малки препятствия или ниски прагове.

2.2 Прахосмукачка робот за ламинати, паркет, балатум плочки

Всеки робот е по-подходящ за твърди и гладки повърхности тъй като върви по-лесно и няма никакво съпротивление, което да затруднява движението.

Личен съвет е дори и да нямате килими да си изберете робот с всмукателна мощност поне 2000 Pa , тъй като ще почиства по-лесно, по-бързо и по-ефективно.

2.3 Прахосмукачка робот и черен под

Собствениците често се оплакват, че прахосмукачката робот игнорира тъмния под. Уредът не минва по тъмни килими, ламинат или плочки. Тъмните зони на пода остават непочистени, което силно разочарова потребителите.

Когато устройството открие тъмен под, може да възникнат следните проблеми:

 • Роботът ще започне да се движи в кръг;
 • Блъска се в мебели;
 • Притрисане по време на движение;
 • Движение назад без причина.

Не трябва да се отчайвате, има решение на този проблем!

Устройството се ориентира в пространството благодарение на сензорите. Именно те предотвратяват падането на умната джаджа по стълбите. Ако подът е твърде тъмен, роботът го разпознава като разлика във височината. За да предотврати падане, устройството не се придвижва към такива зони.

Ако къщата не е двуетажна и няма стъпала, няма нужда от такива сензори. Ако прахосмукачката робот не се движи по череният ви под, сензорите за разлика във височината трябва да бъдат излъгани. При всички модели те се намират от долната страна на робота. Сензорите могат да бъдат от 4 до 6 броя в зависимост от модела. Можете да залепите върху тях обикновено хартиено тиксо и така да пробвате да почистите тъмните повърхности.

2.4 Прахосмукачка робот и прагове

Няма какво да се лъжем, със сигурност е много по-добре когато нямате прагове в къщата и оставите прахосмукачката да обиколи сама цялият дом сама. В противен случай ще е необходимо всеки път да отивате и да я местите от стая в стая. Като цяло не е голям проблем, но самото удоволствие, че някой друг е почистил вместо Вас не е същото.

Но не се притеснявайте, на пазара има много добри прахосмукачки роботи , които могат да изкачват високи прагове.

В описанието на всяка прахосмукачка е написано до колко см праг може да изкачи. Ако височината на препятствието е по-ниска от стойността, посочена в описанието, роботът преминава през него.

Ако височината надвишава максималната стойност, роботът ще спре или ще се премести в другата посока. Ако това е висок праг, ще трябва самостоятелно да прехвърлите прахосмукачката в друга стая.

Бих искал да добавя:

На пазара се предлагат специални рампи за прагове предназначени за прахосмукачки робот. Тези рампи позволяват на прахосмукачката да изкачи праговете без затруднения. Можете да купите такъв праг за прахосмукачка робот от тук.

2.4 Прахосмукачка робот и кабели

Кабелите се оплитат в колелата и четките на робота. Но има модели прахосмукачки роботи с функция за превъртане (буксуване на място) на колелата, което позволява на устройството да излезе от капана на кабела. Ако тази функция не е налична в устройството, просто трябва да махнете всички кабели от пода преди почистване.

Следващата точка в поредицата “Kаква прахосмукачка робот да избера” е свързана с големината на вашето помещение.

3. Колко кв. помещение ще чисти?

По принцип роботите нямат ограничение колко голямо помещание ще чистят. Всяка прахосмукачка робот е подходяща за всякаква големина апартамент. Но щом се отнася за въпроса “Kаква прахосмукачка робот да избера” е важно да знаете че:

Ограничението е в батерията на прахосмукачката. Т.е ако имате много голям апартамент >200кв. и слаба батерия на прахосмукачката, е възможно батерията да се изтощи докато чисти. Ако това се случи прахосмукачката ще се върне в станцията за зареждане сама (при по-хубавите модели). След като батерията ѝ се зареди ще продължи почистването докато обходи целият апартамент. Или ще остане на място и вие ще трябва да я поставите на станцията за зареждане на батерията. Освен това добре е да знаете, че батерията е най-скъпият консуматив. 

Най-често прахосмукачките роботи, са оборудвани с един от следните видове батерии:

 • Никел-метал хидридни (Ni-Mh) батерии
 • Литиево-йонни (Li-Ion)
 • Литиево-полимерни (Li-Pol) батерии

3.1 Никел метал хидрид (Ni-Mh) батерии

Това е най-разпространеният вариант за батерия в роботизираните прахосмукачки. 

Такива батерии имат следните предимства:

 • ниска цена;
 • надеждност и дълъг експлоатационен живот при спазване на правилата за работа;
 • понасят добре температурните колебания.

Недостатъци:

 • Ако устройството не се използва дълго време, батерията трябва да се извади от него и да се съхранява на топло място.
 • Много се нагряват при зареждане.
 • Имат така наречения ефект на паметта – преди зареждане батерията трябва да бъде напълно изтощена, тъй като тя фиксира нивото на зареждане в паметта и при последващо зареждане това ниво ще бъде началната точка.

3.1 Литиево-йонни (Li-ion) батерии

Също много използвани батерии в много устройства.

Такива батерии имат следните предимства:

 • те са компактни и леки;
 • нямат ефект на паметта: устройството може да се включва, независимо от нивото на батерията;
 • бързо зареждане;
 • такива батерии могат да съхраняват повече енергия;
 • ниска степен на саморазреждане, зарядът може да се съхранява много дълго време;
 • наличието на вградени вериги, които предпазват от презареждане и бързо разреждане.

Недостатъци на литиево-йонните батерии:

 • постепенно губят капацитет с течение на времето;
 • не понасят непрекъснато зареждане и дълбоко разреждане;
 • по-скъпи от никел-метал хидридни батерии;
 • възможен отказ при удари;
 • не понасят добре резки промени в температурата.

3.1 Литиево полимерна (Li-Pol) батерия

Това е най-модерната версия на литиево-йонната батерия. Елементите на такава батерия са по-екологични, тъй като нямат метална обвивка. Освен това те са по-безопасни, тъй като не съдържат запалими материали.

Когато се използва в роботизирани прахосмукачки, няма голяма разлика в сравнение със стандартните литиево-йонните батерии.

3.4 Каква батерия да избера?

Въпреки факта, че цената на Ni – Mh захранващите устройства може да бъде с 10-20% по-ниска от тази на литиевите бих Ви посъветвал да изберете прахосмукачка с Li-Ion или Li-Pol батерия. Тъй като захранванията издържат 2-3 пъти по-дълго от никеловите. Те също така не умират без видима причина, а просто губят капацитет всяка година. За 3-4 години работа литиевата батерия ще загуби само около 20-30% от капацитета си. Докато никелът вече ще трябва да бъде заменен 1-2 пъти.

В зависимост от капацитета на батерията, устройството може да работи от 20 до 200 минути. Повечето модели посочват живота на батерията в техните спецификации. Ако живота на батерията не е посочен, а са посочени милиампери, може да се ориентирате така: батерия 2600 mAh е лоша, 3200 mAh е приемлива, 5200 mAh е добре.

В следващата таблица съм задал приблизителни квадратури и време за почистване, за да можете да съобразите това с капацитета на батерията:

КвадратураВреме за почистване
30 m220–30 минути
30-70 м230-60 минути
70–90 m270–100 минути
90-150 м2100-180 минути

Времето за работа е свързано с конфигурацията на помещенията, както и с алгоритъма на самата прахосмукачка-робот. Моделите с хаотично движение почистват пространството по-дълго.

3.5 Колко литра контейнер за боклук трябва да има прахосмукачката?

Не само времето за работа на устройството трябва да бъде съгласувано с площта на помещенията. Важно е да изберете и правилния контейнер за боклук. Ако резервоарът е твърде малък, тогава ще трябва да го почиствате няколко пъти по време на едно почистване. Когато избирате, можете да се съсредоточите върху следните съотношения:

Квадратура на домаВреме за почистване
до 40 м20,3 литра
50–80 m20,5 литра
повече от 80 м2над 0,5 литра

Следващата точка в поредицата “Kаква прахосмукачка робот да избера” е свързана с тип навигация на робота.

4. Какъв тип навигация за прахосмукачка робот да избера?

За да създадат точна карта на стаята и да разпознават препятствия роботите имат нужда от навигационен модул. С две думи навигационния модул им помага да виждат и да се ориентират в пространството.

Най-популярните видове навигация, които се използват в прахосмукачките роботи са:

 • Жироскоп
 • Навигация с камера
 • Най-популярният и най-търсен тип навигация е Лидар (като Радар, но започва с ЛИдар)

В тази статия няма да се спираме подробно на всеки вид, тъй като това е материал за отделна статия, но ще Ви кажа коя е най-добрата според нас:

През 2023 г. вече има толкова нови технологични постижения, че изборът на роботи с жироскоп за навигация или без навигация изобщо е безмислен. Преди те се предпочитаха заради по-ниската цена, но сега можете да намерите прахосмукачка робот с лидар на добра цена. Затова препоръчвам да избягвате по-евтините модели, особено ако това ще бъде вашата първа прахосмукачка-робот. Следователно, ако търсите надеждна и ефективна прахосмукачка-робот, определено бих препоръчал да изберете между камера, лидар или комбинирана система – лидар+ сензори и камера.

Най-добрата навигация за роботизираните прахосмукачки е комбинация от лидар и система от сензори и камери на бронята за разпознаване и точно избягване на предмети на пода. Такива роботизирани прахосмукачки точно навигират на големи площи и са в състояние да идентифицират почти всички предмети, които могат да възпрепятстват почистването: чорапи, кабели, чехли, играчки и дори изненади оставени от домашни любимци. Като цяло роботите с лидар и камера на бронята са с напреднала функционалност, най-умните, точни и се адаптират по-добре към различни ситуации.

Следващата точка в поредицата “Kаква прахосмукачка робот да избера” е свързана с поддръжката и почистването.

5. Модел със самопочистване ли да избера или с ръчно почистване?

Сигурен съм всеки е наясно, че е самопочистващите прахосмукачки предлагат по-удобно решение в сравнение с ръчното почистване, тъй като не изискват толкова много усилия от ваша страна. Но за да разберете какво представлява функцията за самопочистване, е необходимо да се запознаете с дейностите по ръчното почистване на една прахосмукачка-робот.

Почистването на прахосмукачката-робот не изисква специални умения. След употреба, частите на робота се нуждаят от почистване.

В тази статия можете да научите подробна информация за цялостното почистване Лесно Почистване На Прахосмукачка Робот (В 7 Стъпки)

В следващата таблица можете да видите колко често трябва да почиствате различните части на Вашата прахосмукачка-робот:

Част Честота на обслужванеЧестота на подмяна
Микрофибърна кърпа (моп)След всяко почистванеСлед 50 пранета
Резервоар за вода на мопСлед всяко почистване
Контейнер за боклукСлед всяко почистване
Странични четкиВеднъж на 2 седмициНа всеки 3-6 месеца
Турбо четкаЕжеседмичноНа всеки 6-12 месеца
Филтри гъба и HEPAЕжеседмичноНа всеки 3-6 месеца
Колела, сензори за предотвратяване на паданеЕжеседмично

5.1 Почистване на контейнера за боклук

Трябва да премахнете контейнера за боклук. В зависимост от модела може да бъде под капака или отстрани на тялото, като резервоар за вода.

Най-добре е да изпразвате контейнера за отпадъци след всяко почистване. Прахът създава допълнителна пречка за преминаването на въздуха – всмукателната мощност пада и качеството на почистването намалява.

Към контейнера може да има филтърна мрежа, която също трябва да се почисти.

5.2 Почистване на филтрите

Най-често има два филтъра:

 • Филтър гъба
 • Хепа филтър

Филтъра гъба може да се измие в мивката, но преди да се сложи трябва да е добре изсъхнал.
!! Не забравяйте, че мокри части не трябва да се монтират в прахосмукачката.

ХEПA филтърът е направен от нагънат като акордеон влакнест материал. С течение на времето върху повърхността на филтъра се натрупва прах, което затруднява преминаването на въздуха. Това се отразява на всмукателната мощност и ефективността на пречистване на въздуха.

Повечето ХEПA филтри не могат да се мият. Големите отпадъци и прах могат да бъдат внимателно отстранени от повърхността със специална четка, която се доставя с прахосмукачката-робот.

Ако филтърът е силно замърсен, трябва да се смени с нов. Обикновено производителя има указания колко често е необходима смяна на филтъра. Затова прочетете инструкциите за употреба.

5.3 Почистване на системата за мокро почистване

Ако вашата прахосмукачка робот има функция за мокро почистване, тогава след всяка употреба е необходимо да почиствате частите. За да направите това, отстранете микрофибърния моп и го изперете с топла вода и сапун/веро.

От резервоара след почистване е необходимо , ако е останала вода да се излее през отвора за пълнене.

5.4 Почистване на турбо четката

Върху турбо четката могат да се навиват косми, конци или животински косми. И не само върху основната част с четина, но и върху мястото на закрепване.

Почистването може да се извърши със специален инструмент с режещ ръб, който е включен в комплекта прахосмукачката. Но ако не е под ръка, можете да използвате обикновени ножици.

5.5 Роботи със самопочистване

Разликата между самопочистващите прахосмукачки роботи и класическите модели е, че прахосмукачката робот със система за самопочистване разтоварва боклука сама. Натрупаният в прахоуловителя боклук се разтоварва в специална торба, която е фиксирана в докинг станцията.

Предимства:

 • минимизиране на контакта с прах по време на процеса на почистване е основното предимство за хора склонни към алергии
 • не се занимавате всеки път с почистване на контейнера
 • ако станцията има мокро самопочистване, няма нужда да миете микрофибърния моп сами.

Недостатъци:

 • всички останали части трябва да чистите Вие – Странични четки, турбо четка, филтри, колела, сензори
 • необходимо е на 3-4 почиствания да изхвърляте торабата от станицията
 • Висока цена
 • станцията заема повече място

Какво да изберете?

Изборът е изцяло във вашите ръце. Самопочистващата станция е просто удобно решение и не оказва влияние върху качеството на почистване. Можете да изберете според вашите предпочитания и това, което считате за най-ефективно за вашите нужди. Важно е да имате предвид, че роботите със самопочистване са по-скъпи от тези без такава функция.

Следващата точка в поредицата “Kаква прахосмукачка робот да избера” е свързана с управлението на робота.

6. Какво управление да избера за прахосмукачката робот?

Има няколко вида управление, което Ви позволява да казвате на вашата прахосмукачка робот какво да прави:

 • Чрез натискане на бутон на прахосмукачка
 • Чрес дистанционно управление
 • Чрез приложение на вашият смарт телефон, като е необходима връзка с домашната Wi-Fi мрежа

Разбира се Вие трябва да изберете управлението, с което ще се чувствате комфортно да управлявате устройството. За да направите вашия избор е добре да знаете как се работи с всяко от тях:

6.1 Управление чрез бутон на корпуса на прахосмукачката

Това е най-базовото управление, което Ви позволява да стартирате/спирате като натиснете бутон на самата прахосмукачка. По принцип това управление го имат почти всички модели, дори и тези с wi-fi , тъй като е по-лесно за използване. Вместо да търсите телефона натиснете бутона отгоре и прахосмукачката ще стартира, спре или ще се върне в станцията си.

6.2 Дистанционно управление

Дистанционното управление на прахосмукачката робот е съвсем обикновено (като на телевизор), с което можете да спрете или стартирате изпълнението на определена програма (изберете режима на работа на устройството), да я изпратите до станцията за презареждане или да я поставите в режим на ръчно управление (не е твърде популярна функция, но понякога може да се наложи роботът да се насочва ръчно – например към определена стая).
В някои случаи дистанционното управление също ви позволява да настроите планирано или насрочено почистване.

Стандартно дистанционно и зарядно за прахосмукачка робот

6.3 Управление чрез смартфон (приложение)

Приложението не само позволява да управлявате основните настройки и режими на работа, но също така предоставя разширени функции, като:

 • преглед на карта на помещенията
 • настройка на отложен таймер или график за почистване
 • нивото на батерията
 • степента на износване на консумативите
 • известия и напомняния за почистване на контейнера
 • история на почистванията и други

Разбира се, всички тези функции далеч не са задължителни, но са много удобни и ще помогнат за пълната автоматизация на процеса на почистване и ще Ви осигурят отдалечен достъп на робота, дори когато не сте си у дома.  

Какво да изберете?

За да изпитате максималното удоволствие от Вашата прахосмукачка робот Ви препоръчвам да си купите модел с връзка към wi-fi и управление чрез приложение на вашият телефон.

След като свържете прахосмукачката с домашната интернет мрежа е необходимо да стартирате функция за картографиране. Така прахосмукачката ще запомни разположението на жилището Ви. След това си настройвате график за почистване всеки ден в удобен за вас час. Например всеки ден в 11:30 и тя ще се стартира, почиства и ще се прибира за зареждане напълно сама.

В конфигурацията на картографирането можете ръчно да изключвате зони, ако в даден ден или час не желаете вашият помощник да почиства там.

Имайте предвид че картографирането и зонирането не се поддържат от всички модели, така че преди да закупите е важно да проверите избрания модел има ли тази функция.

Следващата точка в поредицата “Kаква прахосмукачка робот да избера” е свързана с шума.

7. Какво е нормалното ниво на шум от прахосмукачката робот?

Прахосмукачката робот и шумът вървят ръка за ръка. Това изобщо не е изненадващо, като се има предвид, че този електрически уред е достатъчно мощен, за да почисти цял апартамент.

Но нека бъдем реалисти:

 • броят на децибелите не е толкова важен сам по себе си, колкото дали самият звук дразни. Роботите издават звуци, които са много по-тихи от звука на обикновена прахосмукачка и не са толкова дразнещи;
 • ефективността на почистване и нивото на шума са в пряка зависимост. Колкото по-малка е мощността на устройството, толкова по-тихо работи, но за сметка на това се справя по-зле с почистването.

Ако следите спецификацията на уреда, гледайте шума да е около 40 dB. Стойност от 50 dB или повече (сравнима със звуците на офис оборудване) може да ви причинят дискомфорт.

Заключение

Като заключение, правилният отговор на въпроса “Kаква прахосмукачка робот да избера” зависи от домакинските Ви задачи и помещенията, които ще чисти.

Със сигурност, представените в статията най-важни характеристики предоставят ценна информация на потенциалния купувач. Не забравяйте да проверите наличността на резервни части на пазара, тъй като някои производители умишлено повишават цените на резервните части с цел по-високи печалби в последствие, когато вече имате прахосмукачката и нямате избор.

Преди да вземете окончателно решение, важно е да определите собствените си нужди и предпочитания. Прочетете мненията и рецензиите на други потребители, за да получите ценни съвети и информация относно опита им с конкретни модели. Това може да ви помогне да направите по-добър избор.

На последно място, не забравяйте, че технологиите са в постоянно развитие и нови и усъвършенствани модели роботи за почистване се появяват на пазара. Затова редовно следете обновленията и новите ревюта, за да сте информирани за последните иновации и възможности на прахосмукачки роботи през 2023 година.

Subscription Form

✉️ Абонирайте се за нашият email бюлетин 
за да получавате интересна и актуална информация за всякакви видове роботи

Подобни статии

4 коментара

 1. Информация за прахосмукачка робот която чисти на черни килими а не ги отчита за пропаст. Благодаря ви

 2. Може ли вашето мнение какъв вид прахосмукачка робот да избера?Къщата е на два етажа . Разгъната площ 160кв.Подовите части са теракот,ламинат и дюшеме.Има и килими,не много.Бюджет 500-600лв.на модели в промоция от по-висок клас,но не и много сложни които да затрудняват използването им.Благодаря предварително ако можете да ми дадете полезен и компетентен съвет. Не бързам със закупуването.Ако може препоръка за марка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *