Мнения за Xiaomi Dreame D9 Pro

Искате да разберете повече за прахосмукачка робот Dreame d9 Pro? Преди да направим покупка е важно да знаем в какво инвестираме парите си. Тук съм за да помогна.

В тази статия искам да Ви представя Мнения за Xiaomi dreame d9 pro и да Ви помогна да вземете правилният избор при покупка на прахосмукачка робот. Ще Ви покажа силните и слабите страни на робота, мнения от различни потребители в интернет и дали си заслужава парите.

Мнения за xiaomi dreame d9 pro

1. Какво включва комплекта?

Съдържанието на кутията включва:

  • прахосмукачка робот;
  • захранващ кабел;
  • зарядна станцията ;
  • моп;
  • малка четка за почистване;
  • ръководство за употреба.
  • поставка за под за станцията против намокряне;

1.1 Ценa

*Моля имайте предвид, че цените са приблизителни към датата на последната редакция на тази статия. Натиснете линка на модела и ще видите точната цена.

ЦвятИмеЦена*
Xiaomi Dreame D9 Pro700-800лв.

1.2 Таблица с характеристики

ХарактеристикаXiaomi Dreame D9 Pro
Снимка
Дата на представянеСепт. 2021
Всмукателна мощност4000Pa
Живот на батерията150min
Картографиране✔️
Запазване на картата✔️
Навигационна системаLiDAR
Предна камера и разпознаване на обекти
Aвтоматично разтоварване на боклук
Автоматично зареждане на резервоар за вода
Автоматично измиване на мопа
Автоматично изсушаване на мопа
Капацитет на батерията5200 mAh / 14.4V
Капацитет на контейнера за прах570 ml
Капацитет на резервоара за вода270 ml
Електронен резервоар за вода✔️
Контрол на количеството вода към мопачрез смартфон
Размери 353 x 350 x 96.8mm
Тегло3.5kg
Способност за катерене 2см
Ниво на шум65dB
Виртуални граници / Блокирани зони✔️
Почистване на зони✔️
График за почистване✔️
Измиване✔️
Активна камера за наблюдаване на дома
Повдигаща се моп за почистване
Разпознаване на килими✔️
Тип филтърHEPA
ПриложениеMi Home
Планиране✔️
Режими на почистванеБезшумен, Стандартен, Силен, Макс
Презаредете и възобновете почистването✔️

1.3 Външен вид

Прахосмукачката има стандартен външен Вид с размери: 353 x 350 x 96.8mm

Корпусът на устройството е изработен от пластмаса. Горната част на тялото е лъскава. Лидарната шайба, страничните ръбове и дъното на прахосмукачката са матирани. Гланцираното покритие изглежда добре, но върху него се вижда прах. 

От дясната страна на бронята има монтиран сензор за стена и сензор за откриване на препятствия в центъра. 

В горната част на прахосмукачката има лидар, който отговаря за навигацията, като непрекъснато сканира околното пространство. Лидарната шайба се издига на 1,5 см над тялото, увеличавайки общата височина до 96,8см. Бутоните за захранване и връщане към основата са разположени в горната част. Lidar-а е оборудван с пружинен капак, който предпазва от засядане под мебели.

На обратната страна може да видите:

Две задвижващи колела със защита (явно за по-добро движение) и едно свободно въртящо се колело. Турбо четката за засмукване на отпадъци се намира между основните колела. От едната страна има кръгла четка, която загребва страничните отпадъци под себе си. Между свободно въртящото се колело има контакти, с помощта на които се зарежда този робот прахосмукачка. Роботът има и 6 сензора отдолу, за да не пада от високо.

Резервоарът за вода е прикрепен към дъното със специални закопчалка. за да извадите резервоара, трябва да натиснете два специални странични бутона. Когато извадите резервоара, прахосмукачката робот ви информира за това и когато върнете резервоара обратно, ще ви информира отново за това.

Приставката за мокро почистване побира до 270 ml вода. Вътре е монтирана помпа за електронно регулиране на потока течност към мопа.

1.4 Станция

Що се отнася до станцията тя е малка и лека. Матова пластмаса встрани и лъскава отпред. Поради теглото на станцията има оплаквания от някой потребители че когато робото се върне за презареждане самата станция не е много стабилна. Т.е робота я размества при пристигане, което не е много удобно. Може да я подсигурите с двойно залепваща лента. Може би ако сложите подложката против мокрене ще има повече стабилност.

Докинг Станция за Dreame d9 Pro
Докинг Станция за Dreame d9 Pro

1.5 Сухо почистване

Качеството на чистене на ламиниран паркет също беше добро. Прахосмукачката-робот успя да премахне всички остатъци от пода, включително козина и косми. Само ъглите бяха оставени непокрити, което е проблем при повечето кръгли роботи.

Част от косата е увита около страничната и централната четка, но по-голямата част от отломките все още се събират в колектора за прах. Този тест премина успешно!

Сухо почистване Dreame d9 Pro
Сухо почистване Dreame d9 Pro

1.6 Почистване на килими

Качеството на почистване на килима е много добро, роботът успя да събере всички отпадъци, като почисти напълно килима с турбо-четката, нямам оплаквания.

Почистване на килим Dreame d9 Pro

1.7 Мокро почистване

Мокро почистване Dreame d9 Pro

Качеството на мокрото почистване също е на задоволително ниво като другите роботи от линията Dreame. Роботът успя да изтрие засъхналата мръсотия от пода. Малка зона с ивица мръсотия остана по дължината на перваза и бяха открити леки петна, както и следи от мръсотия. Мокрото почистване не е силната страна на Dreame Bot D9 Pro, но ще бъде достатъчно, за да поддържа автоматично чистотата в дома!

Освен това е важно да се отбележи, че тази прахосмукачка-робот може да прахосмука и да бърше пода едновременно, въпреки че водата не е много обилна!

Мокро почистване и килими

Що се отнася до мокрото почистване при наличие на килими, Dreame Bot D9 Pro разпознава килими, но го прави с малко забавяне. Така че е по-добре да защитите килимите с отделни забранени зони за мокро почистване.

1.8 Навигация

Робота използва една от най-съвременните навигации в момента – LiDAR . Lidar-a се върти отгоре на робота и това помага да се измерят всички разстояния около робота. А камерата се използва за по-точно разпознаване на обекти.

Прахосмукачката-робот изгражда карта на стаята и автоматично я разделя на стаи.  Dreame Bot D9 Pro може да съхранява множество карти в паметта.

Скоростта на почистване е висока, не остават непочистени участъци. Този модел има добра навигация!

Идентифициране и избягване на препятствия

Първо прахосмукачката-робот преминава през периметъра на помещението. Не заседна в сушилнята, което е плюс. След като премине периметъра, роботът започва да почиства цялата налична площ, след което отново минава периметъра и почиства в перпендикулярна посока. Той успя да идентифицира кутии и краката на столове.

Всмукателна мощност

Dreame Bot D9 Pro претендира за всмукателна мощност от 4000 Pa. Що се отнася до мощността на засмукване, тя всъщност се оказа доста мощна.

1.9 Батерия

Капацитет на батерията е 5200mAh. Батерията от 5200mAh е в състояния да изчисти по-голям апартамент и дори да направи евентуално и мокро почистване.

Имайте предвид, че дори на прахосмукачката да и падне батерията по време на почистването. Тя ще се върне на докинг станцията. Ще се зареди. И ще продължи да чисти от там от където е спряла.

1.10 Преминаване през тъмни повърхности

За съжаление Dreame Bot D9 Pro не преминава черни покрития, разпознавайки ги като разликите във височината. Това е важно да се вземе предвид.

1.12 Преминаване през праговете

В нашия тест за катерене да изкачи максимална височина от приблизително 1,8 – 1,9 см (с ръб от 90 градуса).

Ако живеете в по-стара сграда , первазите на вратите може да са малко по-високи. Но дори и в този специален случай не е нужно да се отказвате от този практичен домашен помощник.

1.13 Мобилно приложение

Използвате приложението:

  • Приложение Xiaomi Home ( iOS / Android )

Процесът на инсталиране е прост . Повече информация може да Видите тук:

Приложението позволява набор от настройки:

  • интерактивно картографиране: промяна на границите на помещенията, зонално почистване, виртуални стени и зони с ограничен достъп;
  • избор на тип почистване: сухо, мокро или сложно;
  • регулиране на всмукателната мощност и изобилието на намокряне;
  • планиране по дни от седмицата;
  • разрешаване/деактивиране на контролно преминаване по стени;
  • двойно подаване;
  • Y-образна траектория на движение при мокро почистване;
  • история на почистването;
  • режим не ме безпокойте;
  • промяна на силата на звука на известието.

1.12 Карта

В приложението, както споменах, прахосмукачката-робот изгражда карта на стаята и автоматично я разделя на стаи. Под картата са показани три режима на работа. В режим стая можете да изберете необходимите стаи, реда, в който се почистват и броя на преминаванията: 1 или 2. В автоматичен режим роботът почиства цялата налична площ. В режим „Зона“ можете да зададете правоъгълни зони за почистване и броя на преминаванията на картата.

1.13 Ниво на шум

Нивото на шума на Dreame Bot D9 Pro зависи значително от избраната настройка на мощността на засмукване, но при най-мощната функция е около 65 db

В следващата таблица може да се ориентирате колко шум издават различните дейности:

2. Мнения за прахосмукачка робот Dreame Bot D9 Pro

Мненията са на потребители от Амазон и е със средна оценка от 4.5 от 5 с ревюта от 3777 мнения

2.1 Снимки от потребители

2.2 Отзиви за Dreame Bot D9 Pro

Отрицателни отзиви

Реших да включа отрицателните мнения тук, защото смятам, че е важно хората да бъдат информирани за всички страни на продукта.

От направен анализ отрицателни са 11% спряло положителните 89%

Започна да скърца
⭐⭐⭐
Прахосмукачката е добра, но не е подходяща за нашите порцеланови плочки, не почиства добре плочките. 
След 6 месеца употреба започна да скърца много, въпреки че не го използваме всеки ден. 
Често картите се губят и трябва да рестартирате. 
Той също така често бърка стаята със станцията, мислейки за друга от другата страна на стената срещу станцията.
YandexMarket потребител
мнение за Dreame D9 Pro Black
Почистете половината от контейнера от прах след всяко почистване.
⭐⭐⭐
Засяда върху килими с по-дълги влакна. 
Изобщо не трябва да има кабели. 
Омотава се по най-неразбираемия начин. 
Забранените зони, ако са малки, не работят. 
Като цяло е добре за цената!
YandexMarket потребител
мнение за Dreame D9 Pro Black
Подложките се повдигат, но не достатъчно
⭐⭐⭐
Настройката чрез приложението Dreame Home не проработи, но проработи чрез приложението Xiaomi Home (след няколко отчаяни опита).
При разделяне на общата площ на помещения работят и настройките за сила на засмукване и изтриване.
Най-важното: Умее да почиства с прахосмукачка, не обича килими и пердетата го объркват. 
Но общият резултат е добър. 
Функцията за миене, от друга страна, е лоша, но наистина можете да я спестите, защото носи нулева добавена стойност, освен че подът се намокри малко и мирише малко по-чисто.
Амазон потребител
мнение за Dreame D9 Pro Black

Функцията за изтриване може да бъде по-добра.

Иначе страхотен продукт и приложение
Амазон потребител
мнение за Dreame D9 Pro Black

Положителни отзиви

Положителните отзиви преобладават.

Съчетава мокро и сухо почистване
⭐⭐⭐⭐⭐
Преди да купя прахосмукачка робот, проучих голям брой модели и реших да дам предпочитание на роботите на Xiaomi. Хареса ми неговата функционалност и характеристики, може да прави сухо и мокро почистване. Досега роботът не ни е разочаровал, работи според очакванията и чисти перфектно. Много сме възхитени от него, честно казано. Прахосмукачката-робот определено е полезно нещо, не съжаляваме, че я купихме, тя опростява домакинската работа. Мощността му е доста добра, доволни сме от всичко по него. Подовете са чисти след него.
Анонимен купувач от YandexMarket
мнение за Dreame D9 Pro Black
⭐⭐⭐⭐⭐
Бяхме нетърпеливи да купим висококачествена прахосмукачка-робот. Този ни устройваше във всички отношения, поръчахме го и вече го използваме активно. Включваме го почти всеки ден. Вече не е необходимо да се напрягате и да почиствате ръчно, прахосмукачката помага при почистването много добре. Работи ефикасно, оценявам почистването му с 5 звезди. Идеален е за леко повърхностно почистване на подове. След него дори дишате по-лесно. Прахосмукачката е лесна за използване.
Анонимен купувач от YandexMarket
мнение за Dreame D9 Pro Black
Безшумен, почиства добре
⭐⭐⭐⭐⭐
След дълго търсене сред много модели роботизирани прахосмукачки, изборът беше направен в полза на този модел, след като проучих всички характеристики, стигнах до извода, че това е точно това, което търсих толкова дълго. 
След като го закупих и използвах за първи път, разбрах, че съм направил правилния избор и не съм сбъркал. 
Почиства добре, премахва косата и трохите от пода перфектно, сега почти никога не използвам обикновена прахосмукачка.
Анонимен купувач от YandexMarket
мнение за Dreame D9 Pro Black
Верен помощник, почиства безупречно
⭐⭐⭐⭐⭐
Страхотна прахосмукачка робот, тя се превърна в наш верен помощник в почистването на апартамента. 
При нас е доказала своята ефективност, почиства чудесно. 
Засега този робот изглежда като качествено и надеждно устройство, ще видим какво ще се случи по-нататък, но засега ни харесва всичко в него. 
Основното е, че сега апартаментът винаги е чист.
Анонимен купувач от YandexMarket
мнение за Dreame D9 Pro Black
Добре картографира стаите, умерено шумен, информативно приложение, почиства ефективно
⭐⭐⭐⭐⭐
Купуването на прахосмукачка-робот ни отне много време, но покупката си заслужаваше – незаменим помощник за поддържане на чистота в къщата, работи по график, когато е на работа. 
Идвате и вече е почистено и всичко е чисто! 
Препоръчвам!
Анонимен купувач от YandexMarket
мнение за Dreame D9 Pro Black
Добра прахосмукачка, чертае карта, управлява се през приложение, свързва се през wi-fi без проблем.
⭐⭐⭐⭐⭐
Това е първата ми прахосмукачка, избягва препятствия, намира станция без проблем, не е шумна при стандартна мощност, влиза в килими, като цяло добро устройство.
Анонимен купувач от YandexMarket
мнение за Dreame D9 Pro Black

3. Заключение

Говорейки за недостатъците или по-скоро за коментарите, бих искал да подчертая средното качество на мокрото почистване и страха от тъмни подови настилки. Въпреки това, ако избирате мощна прахосмукачка робот с добра навигация за сухо чистене и почистване на килими, препоръчвам да обърнете внимание на този модел. Е, или на Dreame Bot D9 Max, ако разликата в цената не е значителна.

ЦвятИмеЦена*
Xiaomi Dreame D9 ProКупете тук ->

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *